Friday, 29 January 2016

Shakura Pigmentation Beauty


Assalamualaikum :)

Tak pernah pernah update pasal beauty. Selama ni jual supplement dengan skincare je. Ihiks! Ni FD nak share, pengalaman buat facial. Facial free okay. Baca sampai habis tau!

Kite punya appointment hari Sabtu, 16 Januari pukul 3 petang.
Location; Shakura, The Curve

Kite bawak adik sorang, budak opis kite. Nama dia Huda. Tak pernah share sini lagi pasal kawan kawan opis. Nanti ada masa kite story, okay? ;)
Budak tu keje Sabtu haritu. So kite tunggu dia habis keje, baru kite gerak naik bas sajoooo.

Sampai je kat Shakura, dia cek kulit kite. Tengok apa problem kulit kite ni. Dia kata kulit kite kering, sebab tu banyak whitehead muncul kat dahi. Banyak nau bijik bijik. Kite tak suka! -,- lepas dah tengok semua problem muka kite, dia pun mula lah buat facial.

Tempat not bad. Relax je siap pasang lagu lullaby >,<
Masa tengah urut urut muka kite, tepek mask kat muka kite, tunggu few minutes that I fell like 1 hour, terlelap kejap. Sempat mimpi Huda tinggalkan gua. Gila. HAHAHA!

Habis facial, tea time sekali dia promote dia punya offer.
Offer dia menarik tapi masa tu kite kegawatan sikit. Ihiks! Kalau tengah kayo, memang kite ambik offer dia sebab kite suka servis dia. Product dia pun okay, sesuai dengan kulit ni haa.
Dia punya offer memang mughah!! Rugi pulak rasa nak kasi deposit haritu.

Lepas explain macam macam, kite dapat home care product. Untuk penggunaan selama 3 minggu. Each little pack tu pakai sekali seminggu lepas hari yang kite facial tu.

For more info;

Klik link bawah ni untuk free 1 treatment

Tuesday, 19 January 2016

Novel: Patung karya Muhammad Fatrim



PENULIS: MUHAMMAD FATRIM
PENERBIT: BUKU FIXI
GENRE: · SERAM · PSIKOTIK
BIL. HALAMAN: 301

Sinopsis Patung:
“Jangan takut. Aku hanya mahu berkawan dengan kau, kau sunyi dan perlukan aku, aku kan comel. Aku janji aku akan bantu kau. Kau percayakan aku, kan Orked?"

“Kau?! Kau boleh cakap? Jadi selama ni, kau dengar aku?!” Bulat mata Orked memandang arah suara itu, tangannya menggeletar.

“Iya, aku dengar kau. Kita boleh berkawan, kan? Aku sayang kau, kau tak sayang aku?”

 Mata mereka kemudiannya saling bertautan. Terukir sebuah senyuman.


Review:
Lepas baca ni, agak creepy jugak la sebab kat rumah ada banyak patung. Sangat banyak! Lagi lagi Barbie doll >,< gila kau? Patung dia macam manusia. Rambut dia macam manusia. EEE! Takboleh nak bayangkan. Tak pasal pasal kena bela patung tu. Biar kang, ada yang mati pulak. Karya Fatrim semuanya best! Asrama tu paling GEMPAK!