Pesta Buku MABOPA, KLCC

Author : Fatin Diana Label :

Assalamualaikum! :)

Ergh! Selalu sangat update lambat. Pesta Buku Mabopa 22hb November, ni dah 14hb Disember baru nak update. Tak sempat nak update dan selalu lupa yang sebenarnya xD

This time takde dating, kesian Arel nak turun KL pulak. Lagipun masa tu dia tak berapa sihat lepas balik haritu. So kali ni kite jumpa kawan kawan lama. RINDU SANGAT SANGAT KAT DIORANG NI! Haa, nampak tak betapa rindunya tu? Ihiks! >,<


Meet my BFF, Nina ;)

Sampai je KLCC, kite brunch dulu. Asal keluar je memang tak sempat nak breakfast dan itu perkara biasa pada FD. Memang hari hari skip breakfast. I know breakfast tu penting, but do I care? Hahaa! Sebab tu lah berat badan pun tak menentu ;p Oh ya, Nina datang dengan bf. Last jumpa this couple about 2 months ago kot? Raya lepas kalau tak silap. Banyak gila benda nak cerita from A to Z.

Dah settle brunch, kite gerak ke Kuala Lumpur Convention Centre Exhibition Hall 6. Yes, tempat yang sama time KL Mega YES haritu ;)


Oh, kite jumpa Azhar lagi. Kikiki xD
Kali ni kitorang dapat lepak lama lah sikit. Dia tak rushing macam haritu sebab jumpa awal. Ada lah lepak sejam dua cenggitu. Dia pun join pergi Pesta Buku :D


And this is what I'd bought. 6 buah novel. 3 Fixi, 3 Lejen.
Total for this, RM100. Dapat free bag okayy :p

Jalan jalan lagi, then jumpa kawan lagi 3 orang. Jalan sesama. Borak borak, jalan lagi, then diorang beli buku. Lepas tu kite masuk KLCC balik, jumpa kawan lama lagi. Kawan yang ini lagi lama tak jumpa! Last jumpa 2011 kot. Kawan sejak darjah 6 pulak tu wehh. Satgi kite kasi tunjuk gambar k? ;)



Lepas sesi borong novel, kite tengok movie pulak dengan kawan kawan semua.
The Hunger Games: Mocking Jay Part 1
Hat ni satgi kita review naaaa :p



Habis wayang, kite selfie dulu sebelum Nina dengan bf dia nak balik. Ada dinner dengan family bf katanyaaa ;) next time kite jumpa lagi ye Nina :*
Haaa, ini lah kawan kite since darjah 6. Dua dua ni kawan since darjah 6 tau. Takde lost contact pun :p Oh ya, Ini nama dia Jegadiswari.

Lepas Nina balik, kite jumpa kawan yang lain pulak. Jalan jalan kat depan air pancut, lepas tu masuk kat pesta buku tu semula sebab nak borong novel untuk adik perempuan pulak. Kemain kau siap kirim lagi tau. Nasib si akak ni baik hati *angkat bakul pulak xD untuk budak tu pun RM100 jugak kot. 5 buah novel kalau tak silap. Gila gila punya borong. Kawan kawan pun terkejut tengok tau tak? Hihihi! >,<


Haii! Ini semua kawan saya! :D
Shamira, Jega, FD, Wardah, err kawan Wardah, tak ingat nama dia. Sorry!
Aizuddin, Jannatul Firdaus, Izzy
Yang tukang ambik gambar ni bf si Shamira.
Ambik gambar ni sebelum sorang sorang nak balik.


video
And magic from Jan sebelum dia balik dengan Din.

Bila dah sorang sorang balik, tinggal lah FD dengan Jega je, Sudahnya kitorang pun balik sama, tapi arah yang berlainan.
Till we meet again kawan ;)


Lastly, FD frust sebab 2 benda:
First, sedih tak dapat nak pergi wedding kawan Sabtu lepas dengan harini. Sorang kat Shah Alam (sekarang tengah honeymoon dekat London), sorang lagi kat Bandar Sri Damansara.
Second, tak dapat pergi pesta buku Big Bad Wolf and PWTC! :( tapi frust tu sikit je la yang tak dapat pergi BBW tu sebab ada kirim buku kat someone unknow, Ieja Jaafar. Dapat lah buku limited Edition, MALAM.


Review movie: Big Hero 6

Author : Fatin Diana Label :

Assalamualaikum! :)

Haritu FD kata nak review movie, kan? :D
Here we go!

Sinopsis Big Hero 6 2014
Filem animasi komedi dan aksi menampilkan sebuah kumpulan super hero yang mempunyai 6 orang ahli ini diadaptasi daripada komik Marvel berjudul sama. Big Hero 6 akan mengisahkan Hiro Hamada (suara oleh Ryan Potter) remaja genius di bidang robotik yang cuba menyelesaikan misteri kejahatan. Bersama rakan-rakannya dan robot ciptaannya bernama Baymaxx, Hiro menjadikan mereka sebagai Big Hero 6 dan bertekad membongkar kejahatan di San Fransokyo

Hiro Hamada, Baymax, Wasabi-No-Ginger, Honey Lemon, GoGo Tomagi dan Fred. Kesemua mereka telah diarahkan oleh pihak kerajaan dalam usaha untuk membantu melindungi serta menyelamatkan rakyat di negara mereka dan menyelamatkan seluruh dunia.

Klasifikasi: NA
Genre: Aksi / Komedi / Animasi
Tarikh Tayangan: 13 November 2014
Bahasa: English
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Pengarah: Chris Williams, Don Hall
Pelakon: T.J. Miller, Maya Rudolph, Jamie Chung



Wasabi - Honey Lemon - Hiro - Baymax - GoGo - Fred


Movie ni best! Serious tak tipu. Cerita tentang Hiro yang kehilangan abang dia lepas this one some kind of show, bukan show lah. Tapi macam.. Alah! Tak reti ah nak explain. Tapi lepas Hiro tunjuk bakat dia dalam merekacipta ni lah. Untuk pihak uni or kolej tu nak pilih new student. Baymax ni keje dia merawat orang sepatutnya instead of tolong orang. Kira more to jaga lah. Lepas abang Hiro takde, kawan kawan abang dia and Baymax lah yang jaga Hiro. Then Hiro nak balas dendam atas kematian abang dia. Lepas tu Hiro start create some stuff untuk diorang ni ada special things. And Hiro ajar Baymax fight apa bagai tu semua. At the end, Hiro tak jadi nak balas dendam, tapi dia tolong orang tu, siapa orang tu? Korang tengok lah cerita ni. Memang tak rugi duit lah tengok. SERIOUSLY!!!! Budak budak pun ramai time tengok movie ni haritu.


Custom yang Hiro buat untuk kawan kawan dia :D

Scene ni FD suka! ^,^

How cute Baymax is? >,<

Pin Baymax ni FD mintak kat kawan. Dah dia asyik tayang aje kat FD, FD terus mintak. Mula mula dia tak bagi, jenuh sampai main kejar kejar kat KLCC haritu xD at last dia bagi jugak, as a gift he said. Konon! Dah kejar kejar baru kau nak bagi. Takpe, still terima :p
Patung tu comel! Pergi KLCC second time masa nak tengok Mocking Jay, baru ada patung tu. Haritu masa tengok Big Hero 6 takde pulak.