Review movie: Guardians of The Galaxy

Author : Fatin Diana Label :

Assalamualaikum! :)

Sebelum ni ada cerita beraya dengan kawan [http://www.fatindiana.com/2014/08/beraya-dengan-ex-classmate.html]and tengok movie. Baru ni ada masa nak review movie >,<



Synopsis Guardians of The Galaxy
Brash adventurer Peter Quill finds himself the object of an unrelenting bounty hunt after stealing a mysterious orb coveted by Ronan, a powerful villain with ambitions that threaten the entire universe. To evade the ever-persistent Ronan, Quill is forced into an uneasy truce with a quartet of disparate misfits-Rocket, a gun-toting raccoon, Groot, a tree-like humanoid, the deadly and enigmatic Gamora and the revenge-driven Drax the Destroyer. But when Quill discovers the true power of the orb and the menace it poses to the cosmos, he must do his best to rally his ragtag rivals for a last, desperate stand-with the galaxy's fate in the balance.

Pergi google translate kalau tak paham :p


Pilihan pertama masa decide nak tengok movie. Cite omputeh semua best best kot. Takde pulak lepas tengok movie tu jadi frust sebab ending tak best. Pernah tak?
Memula tengok macam pelik sebab Peter ni masa kecik tetiba ada something ambik dia. Tak pepasal lepas mak dia mati, dia membesar kat angkasa. Jadi penjenayah pulak. Lepas Peter ambik orb tu yang jadi kes besar. Sebabnya si Ronan jahat tu nak musnahkan apa tah, and nak takluk galaxy diorang. Bila nak jadi kes gitu, Peter gabung dengan penjenayah yang lain (yang asalnya nakkan orb tu jugak) untuk selamatkan galaxy diorang. Pretty cool, huh? Daripada penjayah, terus jadi penyelamat ;)



Peter Quill, or known as Paling kurang ajar but at same time lawak k! ;D


Zoe Saldana as Gamora
FD minat gila tengok semua lakonan dia! Adore her! ♥


And the most cutiest thing ever!

Groot! ♥♥♥
Apa yang dia cuma tahu cakap, "I AM GROOT!"
Cuma Rocket yang faham bahasa Groot.


Little Groot was toooooooo cute, isnt?! ♥
Too adorable! ♥♥♥


Overall cerita ni, kite bagi 4.5 bintang! :D

Akan ada sequel GOTG 2! >,<
Tapi lambat lagi lah. Tahun 2017 :D

CPUV bulan Ogos 2014

Author : Fatin Diana Label :

Assalamualaikum! :)



CPUV yang ke 43 Mayfair Bodyline - August 2014
dan
CPUV ke 44 B.liv Brand Visibility

Bulan ni kite dapat 2 CPUV.
Terima kasih kepada Nuffnang dan pihak pengiklanan sebab masih sudi nak beriklan di blog FD walaupun jarang update post yang seghonok!
Kiranya ni duit Raya dari Nuffnang lah kan :p