Sunday, 5 June 2016

Farmasi Skintrends ♥ *NEW PRODUCT FROM FCC*


Assalamualaikum :)

Lama rasanya entri ni tertangguh. Busy sangat dengan bab pindah and resign. Now kite full time blogger balik. Ihiks! Okay, sekarang nak review benda best dengan korang!
Its about skincare! Dari FCC okay.

FCC baru je keluarkan produk SKINTRENDS ni 2 bulan lepas. Bulan March kalau tak silap. FD pilih untuk cuba SKINTREDNS for normal skins memandangkan kulit FD bukanlah jenis sensitif, atau kering, ataupun berminyak. Berminyak ni tak sure lah sebab kadang berminya, kadang tak. Tapi takde lah berminyak teruk. Sikit sikit je lah. So kira normal lah kan? Hehe.

For now, ada 3 produk;
Revitalizing Gel
Revitalizing Tonic
Hydrating Day Cream

Kalau perasan, ada day cream je. Night cream takde. FD dah tanya staff FCC, diorang kata buat masa ni memang tiga ni je yang ada. Night cream belum masuk Malaysia lagi :) haa, brand ni originally from Turkey tau. Halal all the way from Istanbul.

Okay, jom kite start review! ^_^


FCC SKINTRENDS Revitalizing Gel (200ml)
Deeply cleanse and balances your skin
Skin feels hydrated, refreshed & smooth

Review tentang revitalizing gel;
FD suka sangat sangat dengan pencuci muka ni. Sangat sesuai dengan kulit FD. Lepas cuci je, memang rasa halus dan lembut je kulit ni. Asyik nak belai je pipi lepas cuci muka dengan revitaling gel ni tau :p 1 botol ni boleh tahan sampai 2 ke 3 bulan. Tengok berapa banyak korang guna lah. Alhamdulillah selama FD pakai sebulan lebih, kulit pun dah susah nak naik jerawat. Adik adik jeles je dengan kite. Hihi :'D


FCC SKINTRENDS Revitalizing Tonic (225ml)
Tightens your pores while revitalizes
Cleanses deep into pores to remove impurities & oil
Polished away dullness skin

Review tentang revitalizing tonic;
Sejujurnya lah kan. Sepanjang umur FD ni, tak pernah langsung pakai tonic or maybe known as toner. Takut pedih kulit sebab mak kata tonic ni sakit sikit bila sapu. FD first time pakai tonic kat muka. So far, rasa pedih tu maybe sebab macam berangin gitu rasa dia. Tapi okay la, rasa bersih sikit kulit muka bila tengok cotton pad tu kotor. Kikiki :p


FCC SKINTRENDS Hydrating Day Cream (50ml)
Deeply moisturizes
Improve your skin texture
Help brighten and enhance skin clarity
SPF 15

Review tentang hydrating day cream;
Ini pun FD suka! Sebab, lepas kite sapu krim ni kat muka, rasa moist je kulit. Even berpeluh, tak terasa melekit pun sebenarnya. Sangat puas hati! Setengah krim tu kan, dia macam melekit plus berbau. Yang ni takde bau yang tak menyenangkan. Bau pun best!


Ini harga untuk produk FCC SKINTRENDS
Boleh beli direct dengan FCC atau pun kat Lazada
Pssstt! Ni untuk kulit normal tau.


Untuk jenis kulit berminyak


Untuk kulit kering dan sensitif, packaging warna pink
Harga untuk barang ni korang tengok kat website FCC ya :)



Saje tayang muka :p

Saturday, 28 May 2016

Seindah Takdir Cinta Full Episod


Assalamualaikum :)



Sinopsis
MIA KARMILA, seorang gadis yang biasa hidup dengan cara moden dan penuh kemewahan, langsung tidak menyangka pertemuannya dengan seorang pemandu teksi bernama Shahriman telah berjaya merubah keseluruhan cara hidupnya.Melalui beberapa pertemuan yang tidak pernah dirancang telah membenihkan bibit-bibit cinta yang tulus dalam hati mereka.
Adrian, lelaki macho, bergaya dan kaya-raya, terus tidak berputus asa untuk menjinakkan Mia Karmila sebagai kekasih yang dapat memenuhi kerakusan nalurinya, walaupun ramai perempuan lain bersedia untuk memenuhi segala kehendaknya.
Perubahan sikap Mia Karmila benar-benar mencabar kelelakian Adrian sehingga dia bertekad, walau apa pun syarat yang diminta Mia Karmila, Adrian tidak peduli. Yang pasti Mia Karmila menjadi miliknya. Dalam kepayahan dan kepiluan yang mencengkam jiwa, Mia Karmila terpaksa juga menerima ijab kabul Adrian apabila lelaki itu telah berjaya memenuhi setiap syarat yang dipintanya. Pilu di hati Mia Karmila bertambah parah apabila mengetahui Shahriman adalah dalang yang membolehkan Adrian menikahinya. Siapakah Shahriman sebenarnya?
Bagaimanakah Mia Karmila dapat meneruskan kehidupan hariannya bersama Adrian apabila Shahriman juga sentiasa ada bersama mereka? Dapatkah Mia Karmila ataupun Shahriman memadamkan rasa cinta yang pernah hadir dalam hati mereka?



JUDUL : SEINDAH TAKDIR CINTA
EPISOD : 28 episod
HARI / MASA : Isnin-Khamis, 6.58 petang
SIARAN : Slot Akasia TV3
SKRIP : Mufid Shuhaimi
NOVELIS : Kamsiah Abu
PENGARAH : Zulhuzaimy Marzuki
TERBITAN : Zeel Production Sdn Bhd
PELAKON : Amyra Rosli (Mia Karmila), Saharul Ridzwan (Shahriman), Redza Rosli (Adrian), Ben Ali (Rashid), Mahmud Ali Bashah (Dato Kamal), Azri Iskandar (Tan Sri Affendi), Ifa Raziah (Datin Mariam), Raja Ema (Puan Sri Zalina), Lydiawati (Ustazah Habibah), Nazzaty Rusli (Zetty), Nazeri Md Isa (Manap), Nada Suhada (Zila), Tatty Hassan (Diah), Zulaihardayani Omar (Gina), Amai Kamaruddin (Fendi), Haff Ridzuan (Faizal), Irma (Aida Abdul)


Seindah Takdir Cinta Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18
Episod 19   Episod 20   Episod 21