Friday, 22 April 2016

Trendy Muslimah Style for Casual Outings



Sejak akhir-akhir ini, trend fesyen Muslimah semakin mendapat perhatian ramai berikutan semakin banyak koleksi pakaian Muslimah yang cukup trendy boleh korang nampak di pasaran. Bukan itu sahaja, kita juga dapat melihat semakin ramai wanita yang kini tampil lebih selesa dengan menggayakan fesyen Muslimah style yang sopan dan pada masa yang sama cukup menarik dan simple! Mungkin ada sedikit perdebatan ketika awal trend Muslimah ini sedang meningkat naik dimana isu berfesyen dalam Islam menjadi topik perbincangan utama. Well, tanpa menidakkan atau mengiyakan mana-mana pendapat, berikut merupakan 3 muslimah styles yang mungkin boleh anda jadikan panduan ketika ingin keluar bersama teman-teman pada hujung minggu;



You know, long cardigans merupakan trend yang cukup popular pada masa kini. Bukan hanya dikalangan para hijabista, malah juga dikalangan wanita-wanita yang tidak bertudung. Pemakaian long cardigans yang loose dan selesa ini menyempurnakan sesuatu penampilan dan bagi wanita yang bertudung pula, ia menjadikan anda kelihatan lebih sopan.

Bagi remaja yang mungkin baru nak berjinak mengenakan fesyen berhijab pula mesti lebih selesa pakai seluar jeans bila nak keluar bersama rakan-rakan. Pemakaian seluar jeans ini boleh match dengan sweatshirts yang loose dan labuh atau korang boleh menggantikan seluar jeans tu dengan pakai palazzo pants atau harem pants yang berpotongan lebih longgar. 

Dan style Muslimah yang juga sesuai digayakan pada hujung minggu adalah koleksi maxi dress yang loose seperti berikut dan tambah pemakaian jacket atau cardigans sebagai outerwear anda. 

Wednesday, 20 April 2016

De'Xandra; Inspired Perfume ♥


Assalamualaikum :)

Dah lama kite tak buat review review product ni, kan? Hihi. Kali ni kite nak review perfume inspired. Inspired original tau. Bukan perfume cikai cikai tu yang tahan 3 4 jam sajoo :p


Maybe ada yang dah tahu, atau ada yang belum tahu tentang product yang tengah hot kat pasaran sekarang ni.

De'Xandra Perfume
Inspired Perfume from orginal perfume
De'Xandra perfumes adalah perfumes EDP yang TAHAN LEBIH LAMA setanding original. Ketahanan baunya melebihi 8 jam dan ke atas, dan jika baunya serasi dengan pemakai ia tahan sehingga 1 hari dan 2 hari pada pakaian. Di inspirasikan dengan PERFUMES JENAMA ANTARABANGSA . Dengan pengalaman jualan perfumes ini, kami hanya membawa masuk perfumes-perfumes yang sangat TERKENAL & LARIS di Malaysia untuk memudahkan pengguna memilih.

✔ Produk bumiputra (halal)
✔ Tahan Lama (more than 8 hours)
✔ Mudah di bawa ke mana-mana (ringan)
✔ Pati Original & Alkohol First Grade
✔ Setanding Produk Antarabangsa
✔ Haruman terkenal (TOP perfume) - Inspirasi dari perfumes2 JENAMA ANTARABANGSA
✔ Boleh di bawa solat
✔ READY STOCK
✔ Menepati citarasa & permintaan Rakyat Malaysia
✔ 35ml , EDP


FD punya inspired dari perfume
LANCOME La Vie Est Belle, Tresor Midnight Rose

Bahan dalam perfume;
Natural floral  Ethyl
Aqua/water
Cinnamol oil

Buat apa nak beli perfume original yang mahal mahal kalau dah ada company yang dah keluarkan product setanding dengan perfume original? Boleh jimat jugak kat situ. FD dah survey harga asal perfume original LANCOME ni. Price range dia sekitar RM200 sehingga RM500. Untuk jenis yang FD dapat ni, harga dia RM511.85


Dengan De'Xandra inspired perfume, korang boleh dapatkan dengan harga RM65. Boleh jimat sampai RM446.85 oii! Kau ghasee? Dah lah tahan lama. FD pakai ni pun officemate tegur, 'eh wangi gila!'. Nampak tak kuat ke tidak bau dia? Balik dari office, FD try bau baju keje. Still ada bau okay. Apply perfume ni dari pukul 7:30 pagi, bau tahan sampai 8 malam. Lama tauu! Bukan takat 7 ke 8 jam bau dia lekat kat kita.

Kepada yang berminat nak dapatkan perfume De'Xandra, boleh usha website bawah ni;
https://www.facebook.com/chettakiomey/
http://www.chettakiomey.com/
https://www.instagram.com/chettakiomey/

Atau contact terus owner dia, nama Lia
Contact no:
013 3922 437 (Ina) - Ordering
013 2644 301 (Mira) - Ordering
013 2644 310 (Lia) - Apply to be Reseller
014 3427 962 (Ida) - Apply to be Reseller