Aromatic Virgin Coconut Oil membantu atasi masalah keguguran rambut

by - October 02, 2020


 Assalamualaikum semua!

FD rasa excited sangat nak share dengan korang pasal benda best ni. Lagi lagi benda yang memang semua orang tau khasiat dan kebaikannya untuk semua orang. Ye, semua! Sebab sesuai untuk bayi sehingga lah orang yang berumur.


Produk terbaru keluaran D'Aura iaitu Aromatic Virgin Coconut Oil atau nak lebih ringkas kita sebut je AVCO. Biasanya kalau kita beli minyak kelapa lain tu memang kuat baunya kan. Tapi yang ni wangi tau tapi jangan risau, ianya campuran yang tak akan menjejaskan khasiat minyak kelapa dara.

Kandungannya 99% minyak kelapa dara dan cuma 1% je ekstrak tumbuhan semulajadi. Takde bahan terlarang ye. Semuanya natural 100%! Sebab tu jadi wangi tau. Ianya didatangi dalam 2 jenis bauan:
Floral Fresh
Morning Dew


Banyak sangat khasiat minyak kelapa dara ni tau. Kiranya untuk 1 produk ni, boleh guna untuk semua.

Khasiat AVCO:
1. Melembapkan kulit muka, tangan dan bibir
2. Merawat masalah keguguran rambut
3. Anti penuaan
4. Boleh dijadikan makeup remover
5. Melebatkan dan menyerikan rambut.
6. Mempercepatkan penyembuhan luka.
7. Mengurangkan parut jerawat atau luka.
8. Sesuai untuk ibu hamil atau yang dah bersalin
9. Bertindak sebagai tonik rambut
10. Sesuai untuk yang ada masalah eczema dan alergik.



Alhamdulillah, dah jumpa penyelesaian masalah rambut kusut anak. Maklum lah, rambut jenis kerinting ni memang susah sikit nak handle. Kena selalu sikat hari hari. Kalau tak, memang serabut lah. Lepas guna AVCO ni, tiap hari Fayyra mintak sapukan pada rambut dia. Dia pun suka sangat. Dah lah rambut makin cantik, sihat, wangi pulak tu.

Sedikit info tentang minyak kelapa dara;
Minyak kelapa dara ni boleh membeku tau kalau korang letak kat tempat yang sejuk. Kalau nak tekstur dia kembali pada asal, letak dalam suhu bilik atau rendam dengan air yang hangat. Jangan risau, khasiatnya masih ada. Takkan terjejas sikit pun.

Banyak kan khasiat untuk sebotol AVCO ni? Dah boleh jimat duit poket sebab tak perlu nak beli 3 ke 4 barang untuk lain lain kegunaan. 1 botol boleh guna untuk semua. Sebotol ni pun harganya murah sangat, cuma RM22.90

Kalau berminat nak dapatkan produk D'Aura, boleh lah tengok di website atau laman sosial media rasmi D'Aura


You May Also Like

18 comments

  1. dulu guna jugak mnyk jenis vco. dh lama tak guna..best kat kulit. menarik plak minyak ni. nak try jugak la

    ReplyDelete
  2. Macam nak try la sebab anak K.Sal ada alergik. Mana tau boleh kurangkan kulit kering dia skali sebab bila kering dia akan gatal. Tq tau share info.

    ReplyDelete
  3. Banyak ye khasiat minyak kelapa dara ni.. terima kasih kenalkan AVCO ☺️

    ReplyDelete
  4. Best produk berasaskan minyak kelapa. Memang terbukti berkesan kan, sebab masyarakat Indian memang menggunakan minyak kelapa untuk jaga rambut. zaman sekarang dah mudah siap ada spray bottle. hehehe

    ReplyDelete
  5. Saya pun guna minyak kelapa untuk rambut hehehehe kita rasa rambut makin lembut dan juga makin mudah diuruskan lah hurmmmm

    ReplyDelete
  6. Satu botol byk manfaat ni. Mmg patut ada sebotol kat umah kan. Mcm sy ni ada masalah rambut kusut juga. Harap tak tersangkut di skala 6 dah la lepas guna AVCO

    ReplyDelete
  7. Banyak kegunaannya ya produk Avco ni. Jimat, tak payah beli produk berasingan. Guna yang ni satu je selesai semua masalah.

    ReplyDelete
  8. Ingat nak cuba juga, sejak dah makin berumur ni rambut pun mudah gugur.. kalau tak cuba kita mana tau kan salah syampoo ke atau akar rambut yang dah rosak..

    ReplyDelete
  9. Haa ni masalah kita hadap sekarang. Rambut gugur huaaaa yela ada baby memang itu lah masalah ibu2. AVCO ni boleh membantu ye? Nanti nak try lah

    ReplyDelete
  10. this looks like such a good coconut oil brand. the packaging also makes this a cute christmas gift idea for friends! thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  11. boleh try dekat adik saya jugak ni sebab dia pun rambut kerinting, hari2 kena belek betul2 takut ada nyamuk bersarang haha

    ReplyDelete
  12. produk D'Aura memang nice to use. I tried before too. The coconut oil is best for silky smooth hair

    ReplyDelete
  13. Sebelum ni yaya amalkan vco daura yang bentuk kapsul je tapi macam best pulak yang baru ni boleh try nanti hee

    ReplyDelete
  14. Pernah dengar pasal AVCO ni tapi tak pernah try. Anak pun boleh pakai jugak ya. Boleh la beli jugak. Rambut Iza tengah gugur teruk sekarang ni.

    ReplyDelete
  15. Nak try lah sbb bersalin kali ni, habis je pantang rambut gugur smp hampir botak.. memang scary. Kalau AVCO wangi dan berkesan, memang kena cuba

    ReplyDelete
  16. Eh kita rasa mmg perlukan sgt2 benda ni la.. Sbb kita kerap juga rambut gugur setiap hari.. Risau sgt.... Nampak byk klbhn kat AVCO ni

    ReplyDelete
  17. Baru tahu minyak ni bagus utk rambut. Khasiatnya mmg banyak, mesti rambut makin kuat cantik dan beekilat ❤️

    ReplyDelete